d

Veterinærinstituttet

vet_1

Veterinærinstituttet

 

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad tok 28. juni 2019 det første spadetaket i forbindelse med bygging av Veterinærinstituttets nye lokaler med obduksjonssal i Tromsø. I revidert nasjonalbudsjett for 2019 sikret Regjeringen finansiering av de nye lokalene som er samlokalisert med Norsk institutt for bioøkonomi (NIBIO) på Holt.

 

“Veterinærinstituttets lokaler i Tromsø og en ny obduksjonssal vil bidra til å overvåke og gi kunnskap om dyrehelse, fiskehelse, dyrevelferd og fôr- og mattrygghet. Å bygge Veterinærinstituttet og NIBIO sine lokaler vegg i vegg vil skape et sterkt landbruksfaglig forskningsmiljø i nord. Forskningen danner kompetanse for regionen, men også for landets matproduksjon, sa statsråd Olaug Bollestad.”

 

Viktig for hele landet

“Situasjonen i nordområdene og de arktiske områdene med endringene i klima, økt turisme og transport, og i tillegg en noe usikker helsesituasjon i Russland, krever tett oppfølging i forhold til dyrehelse og fiskehelse. Det er viktig for hele landet at Veterinærinstituttet er til stede med sin kunnskap i Nord-Norge, sier adm.dir. Gaute Lenvik i Veterinærinstituttet.”

 

Da finansieringen kom i orden, hadde Veterinærinstituttet alle de nødvendige planer, anbud og byggetillatelser på plass. Derfor kan bygget realiseres raskt. Dette gir fire lokale arbeidsplasser, men vil bli en fasilitet til nytte for hele Veterinærinstituttet med samarbeidspartnere og brukere.

 

De nye lokalene vil blant annet inneholde en ny obduksjonssal. Det legges godt til rette for en styrking av forskningen og diagnostikken innen dyrehelse og dyrevelferd med de nye lokalene. Samlokaliseringen med Norsk institutt for bioøkonomi (NIBIO) vil skape et sterkt landbruksfaglig forskningsmiljø i nord.

 

Oppdragsgiver: Veterinærinstituttet

Oppstart: Andre kvartal 2019

Ferdigstillelse: Tredje kvartal 2020

Status: Byggefase

Publiseringsdato
d
Sed ut perspiclatis unde olnis iste errorbe ccusantium lorem ipsum dolor