d

Vervet – Fram

2_vervet
3_vervet
4_vervet
1_vervet
Vervet-Fellesareal-CUT

Vervet Fram

 

Bydelen Vervet har en fantastisk beliggenhet med utsikt over hele skipsleia, Ishavskatedralen, Tromsdalstinden og inn mot indre havn og sentrum. Boligene her vil få svært gode utsikts- og solforhold, med uteområder som er skjermet mot vær og vind.

 

Pilar Entreprenør har startet byggingen av første salgstrinn Fram på Vervet. Vervet ligger sentralt plassert i hjertet av Tromsø sentrum og er som helhet det største prosjektet i Nord-Norge i sitt slag. Den nye bydelen vil med sin beliggenhet være viktig for utviklingen av Tromsø generelt og sentrum av byen spesielt. Som en del av dette vil byggetrinnet Vervet Fram bestå av 138 leiligheter mot indre havn og rundt 2500 kvadratmeter med næringsareal på kaipromenaden mot sør som strekker seg fra Maskinverkstedet i vest og ut mot Tromsøysundet i øst.

 

Utbygging og utvikling av Vervet er eiendomsutvikleren Totaleiendoms største prosjekt. Sammen med Pilar Entreprenør er de en del av konsernet William Eiendom. Avtalen for dette første byggetrinnet omhandler også parkeringsanlegget for den nye bydelen Vervet, fellesareal på rundt 750 kvadratmeter og den tilhørende barnehagen.

 

“Vervet Fram er et av våre største prosjekt så langt. Produksjonen vil samlet sett sysselsette mer enn 600 årsverk i byggeperioden, forteller Vegard Berg-Johansen, daglig leder i Pilar Entreprenør.”

 

Og framdriften på prosjektet er god.

 

“Hvis alt går etter planen vil de første beboerne kunne regne med å flytte inn i løpet av andre halvdel av 2022, utdyper Stian Andreassen, prosjektsjef i Pilar Entreprenør..”

 

Vervet er et gammelt skipsverftsområde sentralt i Tromsø som sammen med gamle Tromsø har en viktig historisk betydning. Denne industrihistorien skal ivaretas og bygges videre på når det skal skapes en ny bydel som skal bidra til å gjøre Tromsø til en arktisk hovedstad.

 

“Målsetningen vår er å lage den flotteste bydelen i Tromsø. Gjennom et godt plangrep for redusert bilbruk, solide materialer og spennende arkitekturer med nye bofunksjoner, skal dette bli et samlingspunkt for alle Tromsøværinger. Et sted der folk trives og vil oppholde seg i, med nærhet til sjø, kultur- og servicetilbud, forteller LPO Arkitekter”

 

Oppdragsgiver: Vervet AS
Oppstart: Andre kvartal 2020
Ferdigstillelse: Tredje kvartal 2022
Status: Byggefase

Publiseringsdato
d
Sed ut perspiclatis unde olnis iste errorbe ccusantium lorem ipsum dolor