d

NRS – Verdens mest moderne smoltanlegg

smolt_1
smolt_2
NRS Drone bilde.jpeg-3
NRS Kontorlokaler.jpeg-3
NRS Anlegg 2.jpeg-3
NRS Anlegg.jpeg-3

Verdens mest moderne smoltanlegg

 

Norway Royal Salmon (NRS) trapper opp aktiviteten i Nord-Norge. Nå skal de bygge nytt smoltanlegg i Dåfjord i Karlsøy kommune.

“Det er naturlig for oss å forplikte oss med ytterligere satsing i Nord-Norge. Nordnorsk pågangsmot og omstillingsevne har vært, og er, helt avgjørende for å videre bidra til god og sunn sjømat til våre kunder i over 50 land. Vi skal levere et kvalitetsprodukt til middagsbord over hele verden. Gjennom bærekraftig vekst skal vi fortsette å vokse og være lønnsomme for de som investerer i selskapet vårt, og for de lokalsamfunnene vi er en del av, sier Charles Høstlund, konsernsjef i Norway Royal Salmon.”

 

Betydelige ringvirkninger

Smoltanlegget er strategisk plassert i forhold til Norway Royal Salmons aktivitet i Nord-Norge og viktig i forhold til utviklingen av selskapet. Anlegget vil gi betydelige lokale og regionale ringvirkninger. I driftsfasen vil det blir rundt 20 ansatte på anlegget i driftsfase.

 

Det er planlagt et resirkuleringsanlegg (RAS-anlegg) og NRS har fått tillatelse til å produsere inntil 10 millioner smolt med en størrelse opp mot 400 gram.

 

Pilar Entreprenør skal bygge anlegget og har tatt med seg samarbeidspartnere Aqua Optima og Overhalla Betongbygg.

 

“NRS valgte norsk kompetanse til bygging av sitt prosjekt Arctic Offshore Farming, og det er derfor gledelig at vi igjen kan velge norske leverandører til bygging av vårt smoltanlegg utenfor Tromsø. At vi i tillegg kan velge aktører hvor vi som selskap er lokalisert er ekstra gledelig, sier Høstlund.”

 

Oppdragsgiver: Norway Royal Salmon

Oppstart: Tredje kvartal 2019

Ferdigstillelse: Tredje kvartal 2021

Status: Byggefase

Publiseringsdato
d
Sed ut perspiclatis unde olnis iste errorbe ccusantium lorem ipsum dolor